Stresszkezelő csoportok online és személyes formában 2022-ben is

Stresszkezelő csoport

a relaxáció alapjainak és a stressz kezelésének elsajátítása

A járványhelyzet miatt a következő stresszkezelő csoportot hibrid formában indítjuk. Személyesen a Kheiron Központban kerül megrendezésre, de aki éppen nem tud vagy akar a járvány miatt személyesen csatlakozni, online is bekapcsolódhat.

A csoport indulása: 2022. február 17-én csütörtök 17.00-18.30 óra között (összesen 9 egymást követő csütörtökön ugyanebben az időpontban).

A stressz egyre nagyobb teret hódít mindennapi világunkban. Félelmek, szorongás kíséri sok ember életének egy-egy szakaszát. Ha súlyossá válik, generalizált szorongás vagy pánikbetegség válhat belőle, esetleg depresszió és testi betegség is társul ehhez. Érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük azokat a lehetőségeket, amelyeket a különböző relaxációs módszerek kínálnak. A foglalkozásokon megtanuljuk felismerni, mi is a stressz, milyen testi és lelki jelei vannak, valamint felderítjük, hogyan reagálunk a stresszre, mi az alapvető megküzdési stratégiánk.

Felderítjük azt is, melyek azok a helyzetek, melyek túl sok feszültséget okoznak a személyes életünkben, és hogyan tudjuk őket kezelni. Vannak, akik látszólag könnyedén túlteszik magukat az élet számos problémáján, de nem értik, miért magas a vérnyomásuk. Mások magukba zárkózással, borús hangulattal reagálnak a feszültségekre, vagy éppen türelmetlenné válnak: ezt is mindenki másképp csinálja.

A csoportot azoknak is ajánljuk, akik időnként tünetektől szenvednek, mint pl.: krónikus fáradtság, hajszoltság, nyugtalanság érzése, álmatlanság, rossz alvás. A kellemetlen lelki érzethez testi tünetek is járulhatnak, vagy éppen csak ezek vannak jelen: szédülés, rossz gyomor, reflux, emésztési nehézségek, nehézlégzés, görcsös izomzat, gyengeség érzet, és még sorolhatnánk.
A csoport ideje alatt elsajátítjuk a progresszív relaxációt és az autogén tréning alapjait. Az otthoni gyakorlás a lazító gyakorlat elsajátításának feltétele, ezt javasoljuk a résztvevőknek. De várunk olyan érdeklődőket is, akik egyelőre ismerkedni szeretnének ezzel a módszerrel, nem tudják vállalni a gyakorlás kötöttségét (pl. nincs rá idejük), de érdeklődnek a téma iránt. Később folytatni lehet a relaxáció tanulását másik csoportban vagy egyénileg.
Beszélgetünk arról is, miért célszerű a 21. században tanulni önmagunkat, tanulni a lazítást, vagy éppen a kommunikációt. Mindeközben számos kérdés merül fel, melyekre igyekszünk válaszolni. Reméljük, a résztvevők kedvet kapnak ahhoz, hogy ezután többet törődjenek magukkal.

Gyakorlati tudnivalók
A csoport időtartama 9 hét, másfél órás foglalkozásokkal csütörtök délutánonként (17.00-18.30 óra között).

Helyszín: Kheiron Központ, 1061 Budapest, Hegedű u. 9. fszt. 3. Kapucsengő: 13. Aki online csatlakozna, a foglalkozás előtt linket küldünk. Résztvevők létszáma max. 8 fő.

A csoportot Fabulya Edit mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta vezeti.

Részvételi díj: 32.000 Ft.

Bővebb információ, jelentkezés ezen az űrlapon vagy a Kheiron Központ elérhetőségein:
Tel: 06 (30) 552-9905 e-mail cím: kheiron@kheiron.org