32 órás alapfokú autogén tréning tanfolyam márciustól a Kheironban Kozma Kriszta vezetésével csütörtök délelőttönként

32 órás alapfokú autogén tréning tanfolyam indul március 7-én, csütörtökön 9-11 óra között Kozma Krisztina pszichológus, autogén tréning oktató vezetésével a Kheiron Központban. A tanfolyam 32 órás, amely 16 héten keresztül zajlik heti 1 alkalommal 2 teljes órás csoportfoglalkozás formájában, mellette otthoni gyakorlással.

A tanfolyam díja 49.000 Ft. Megkezdése előtt szükség van egy első beszélgetésre, amelynek díja 2.000 Ft, és előzetes egyeztetés alapján történik.

Jelentkezni március 4-ig lehet Kozma Krisztánál az alábbi elérhetőségen: kriszta.kozma@gmail.com e-mail címen vagy a +36 20 253 2873-as telefonszámon.

Lehetőség van egyéni órák keretében is megtanulni az autogén tréninget, érdeklődni a fenti elérhetőségeken lehet.

A túlzott feszültség, a stressz felfokozott életritmusunknak olyannyira részévé vált, hogy sokszor nem is tudatosul bennünk, a harmonikus élettani és pszichés működést azonban megzavarja. Ha a megbomlott egyensúlyt nem állítjuk helyre a szervezetünkben, az betegségekhez vezet. Ma egyre inkább megtanuljuk, hogyan kell feszülni, akarni valamit, de egyre inkább elfelejtjük, hogyan lehet feloldódva ellazulni mindenféle segédeszköz vagy segédanyag nélkül. Szervezetünknek pedig rendszeres regenerálódásra van szüksége az egészséges működéshez, amire csak teljesen ellazult állapotban képes.

Az autogén tréning technikájával az egyik legegyszerűbben és leghatékonyabban:

  • kezelhetjük a mindennapi stresszt, és válhatunk kiegyensúlyozottabbá, stabilabbá,
  • erősíthetjük immunrendszerünket,
  • már kialakult zavarok esetén javulást érhetünk el (pl. szorongás, túlhajszoltság, kialvatlanság, izomfeszülés, bizonyos fejfájások, pszichoszomatikus tünetek),
  • olyan feszültségektől szabadulhatunk meg, melyeket hosszú idő óta raktározunk,
  • javíthatjuk koncentrációnkat, növelhetjük kreatív energiáinkat,
  • közelebb juthatunk belső világunkhoz, a mélyebb önismerethez, a változáshoz,
  • életminőségbeli javulást érhetünk el.

Az autogén tréning egy olyan tudományosan elismert módszer, amely az 1920-as évek óta rendkívül széles körben terjedt el nemcsak az orvosi gyakorlatban, hanem az egészségmegőrzés és a megelőzés terén is. Előszeretettel használják pl. előadók, élsportolók, várandósok stb. Könnyen megtanulható, majd önállóan alkalmazható napi 10 perces gyakorlással. Más terápiák kiegészítőjeként is ajánlott.