2 éves haladó autogén tréning csoport indul márciusban Orosz Katalin vezetésével a Kheironban kedd délutánonként

2 éves haladó autogén tréning csoport indul Orosz Katalin vezetésével keddenként 15.30-17.30 óra között azok számára, akik elvégezték az autogén tréning alapfokú csoportot. Azok, akik korábban már jártak ugyanerre a haladó csoportra, de úgy érzik, hogy ebben az évben folytatni szeretnék, szintén jelentkezhetnek, mivel a csoportok újraszerveződnek.

Első alkalom: március 19. kedd 15.30.

Jelentkezni a Kheiron elérhetőségein lehet: kheiron@kheiron.org és 30/5529905

Gyakorlati tudnivalók

A csoportalkalmak 2 órás időtartamúak.

A csoport létszáma 8-12 fő.
A csoportvezető Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta.

A tanfolyam óradíja: 2000.- Ft, melyet havi elszámolásban a hó végén kell kifizetni. A csoportban való részvétel elkötelezettséget jelent, amennyiben hiányzik az óráról, a csoportdíj akkor is kifizetendő.

A közös munka célja többszörös:
• Elmélyíteni és stabilizálni az AT gyakorlását,
• Megismerkedni saját belő képeinkkel, megtanulni eligazodni szimbólumaink világában, hogy ezáltal kiegyensúlyozzuk a tudatos és tudattalan folyamatainkat,
• Részletesebben megismerkedünk az AT formulák mentén testszimbolikánkkal, és az ezekhez tartozó érzelmi mintákkal,
• Új készségeket sajátítunk el a mindennapos kommunikáció területén is.
A résztvevők egymás által, a közösen átélt élményekben fokozatosan tanulják saját határaikat rugalmasabbá tenni: ahol nem elég stabil, határozottabbá válni, ahol páncélt növesztettek, lebontani. A belső attitűd ehhez nagyon fontos: gyakorolni az együttérzést önmagunk iránt, ahol sebeinket gyógyítanunk kell. Fokozatosan megtanulják azt is, hogy elvárások helyett reális célokat tűzzenek ki, és javítsák a kommunikációt a környezettel.
Mindezek a célok természetesen hosszú távúak. Nem lehet mindezt „tökéletessé” tenni egy csoport alatt. De az alapelvek elsajátítása, az attitűd begyakorlása alapvető jelentőségű, hiszen ezek biztosítják a fokozatos kibontakozást.
A csoportban rendszeresen végzünk vezetett imaginációs gyakorlatokat, amit lerajzolunk, és különböző eszközökkel feldolgozunk. Az álmok hasonló módszerekkel való feldolgozása is szerves része a munkának. Mindezt kiegészítik encounter (érzelmi kommunikációs), Gestalt (egyfajta szerepjáték) és mozgásos gyakorlatok. Előképzettség egyikhez sem kell.