“Az első ezer nap” – 30 órás pedagógus továbbképző csoportunk augusztus 23-25. között

„Az első ezer nap” – a korai élmények hosszútávú hatásainak kezelése

30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program

 

A perinatális tudomány újabb eredményei igazolják, hogy életünk fogantatástól számított első ezer napjának élményei egész további életünkre elemi hatást gyakorolnak, közvetlenül alakítják tanulási képességünket is. Ezek az ismeretek a pedagógiai munkában is nélkülözhetetlenek.

Célunk, hogy a résztvevők ismerjék meg az új perinatális eredményeket, azokat be tudják építeni szakmai munkájukba, lássák át annak összefüggéseit, hogy a fogantatástól számított első ezer nap milyen hatással bír kognitív és érzelmi képességeinkre, stresszkezelésünkre, kapcsolatteremtésünkre, határaink kezelésére és ezen keresztül tanulási és problémamegoldó képességeinkre.  A tanfolyam végére a résztvevők megértik a korai élmények kognitív és érzelmi képességekre gyakorolt hatását, valamint képessé válnak új viselkedési mintázatot nyújtani kapcsolódásukon keresztül, mely elősegíti a gyermek változását, fejlődését.

Tréningünk során kiemelt figyelmet fordítunk a gyakorlatra, az interaktivitásra, a reflexiós lehetőségekre. Főbb tematikai egységek: a kompetens gyermek, kötődési mintázatok és kapcsolatok, stresszkezelés, változás és tanulás. Alkalmazott módszerek: kiscsoportos feldolgozás és megosztás, vezetett tematikus beszélgetések, imagináció, testtudatossági és encounter gyakorlatok, valamint minden indításkor megérkezés és ráhangolódás, minden nap zárasakor pedig összegzés és visszatekintés.

Gyakorlati tudnivalók

Időpont: 2019. augusztus 23-25., pénteken 10-18 óra, szombaton és vasárnap 9-18 óra között

Helyszín: Budapest II. ker. Frankel L. u. 5. mgfszt/5. Perinatus Alapítvány

Csoportvezetők: Fabulya Edit mentálhigiénés tanácsadó és Király Eszter pszichológus

Részvétei díj: 48.000 Ft

Bővebb információ és jelentkezés: kheiron@kheiron.org és +36 30 552 9905

A képzés az Oktatási Hivatal által akkreditált, nyilvántartási száma: A/9075/2018, engedélyszám: 9/80/2018