Alapfokú autogén tréning szeptember 24-től délelőttönként Kozma Krisztinával

A túlzott feszültség, a stressz felfokozott életritmusunknak olyannyira részévé vált, hogy sokszor nem is tudatosul bennünk, a harmonikus élettani és pszichés működést azonban megzavarja. Ha a megbomlott egyensúlyt nem állítjuk helyre a szervezetünkben, az betegségekhez vezet. Ma egyre inkább megtanuljuk, hogyan kell feszülni, akarni valamit, de egyre inkább elfelejtjük, hogyan lehet feloldódva ellazulni mindenféle segédeszköz vagy segédanyag nélkül. Szervezetünknek pedig rendszeres regenerálódásra van szüksége az egészséges működéshez, amire csak teljesen ellazult állapotban képes.

Az autogén tréning technikájával az egyik legegyszerűbben és leghatékonyabban:

  • kezelhetjük a mindennapi stresszt, és válhatunk kiegyensúlyozottabbá, stabilabbá,
  • erősíthetjük immunrendszerünket,
  • már kialakult zavarok esetén javulást érhetünk el (pl. szorongás, túlhajszoltság, kialvatlanság, izomfeszülés, bizonyos fejfájások, pszichoszomatikus tünetek),
  • olyan feszültségektől szabadulhatunk meg, melyeket hosszú idő óta raktározunk,
  • javíthatjuk koncentrációnkat, növelhetjük kreatív energiáinkat,
  • közelebb juthatunk belső világunkhoz, a mélyebb önismerethez, a változáshoz,
  • életminőségbeli javulást érhetünk el.

Az autogén tréning egy olyan tudományosan elismert módszer, amely az 1920-as évek óta rendkívül széles körben terjedt el nemcsak az orvosi gyakorlatban, hanem az egészségmegőrzés és a megelőzés terén is. Előszeretettel használják pl. előadók, élsportolók, várandósok stb. Könnyen megtanulható, majd önállóan alkalmazható napi 10 perces gyakorlással. Más terápiák kiegészítőjeként is ajánlott.

Gyakorlati tudnivalók

Kezdő időpont: 2020. szeptember 24. csütörtök 9-11 óra között

A csoport időtartama 17 hét csütörtök délelőtt 9-11 óra közti foglalkozásokkal.

Csoportvezető: Kozma Krisztina pszichológus, autogén tréning oktató
Résztvevők létszáma 6-8 fő
Helyszín: Kheiron Központ
Részvételi díj: 60.000 Ft. A kezdés előtt szükség van egy első beszélgetésre is, melynek díja 2000 Ft, és előre egyeztetett időpontban történik.

Ha a járványhelyzet ősszel további nehézségeket okozna, a tavaszi karanténidőszak alatt zajló AT-csoportban már kidolgozásra és kipróbálásra került az online térben zajló csoportforma, tehát abban az esetben is folytatódhat a tanulási folyamat, ha a csoport a személyes találkozók mellőzésére kényszerülne.

Jelentkezni lehet Kozma Krisztánál az alábbi elérhetőségen: kriszta.kozma@gmail.com e-mail címen vagy a +36 20 253 2873-as telefonszámon.

 

 

 

 

 

(Igény esetén egyéni ülések keretében is el lehet sajátítani az autogén tréninget.)