Online stresszkezelő csoport indul június 9-én

Lassanként elkezdődik a visszaköltözés a virtuális térből a személyesbe, mi ezt a nyitást igyekszünk fokozatosan és óvatosan megtenni. A csoportoknál ez egyébként sem egyszerű kérdés, azt viszont nem szeretnénk, hogy teljesen csoport nélkül maradjatok. Csoportjaink közül a többség nem alkalmas arra, hogy a virtuális térbe vigyük, a stresszkezelő csoportunk viszont olyan, ami online módon is megtartható. Így hát június 9-től meghirdetjük első online stresszkezelő csoportunkat, mely nyolc alkalmas lesz – tehát július végéig befejeződik – és keddenként 17.00-18.30 óra között tartjuk. Továbbra is kiscsoportos keretekben gondolkodunk, ezért max. 12 fő résztvevőt tudunk fogadni.

A csoportban a relaxációs technikák alapjairól szereznek tapasztalatot a résztvevők. A csoport ideje alatt elsajátítjuk a progresszív relaxációt és az autogén tréning két alapgyakorlatát.

A csoportot vezeti: Fabulya Edit, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta

Részvételi díj: 25.000 Ft. Jelentkezni EZEN az ŰRLAPON lehet

 

A csoport leírása alább található.

A stressz egyre nagyobb teret hódít mindennapi világunkban. Félelmek, szorongás kíséri sok ember életének egy-egy szakaszát. Ha súlyossá válik, generalizált szorongás vagy pánikbetegség válhat belőle, esetleg depresszió és testi betegség is társul ehhez. Érdemes időt szánni arra, hogy felfedezzük azokat a lehetőségeket, amelyeket a különböző relaxációs módszerek kínálnak. A foglalkozásokon megtanuljuk felismerni, mi is a stressz, milyen testi és lelki jelei vannak, valamint felderítjük, hogyan reagálunk a stresszre, mi az alapvető megküzdési stratégiánk.

Felderítjük azt is, melyek azok a helyzetek, melyek túl sok feszültséget okoznak a személyes életben, és hogyan tudjuk őket kezelni. Vannak, akik látszólag könnyedén túlteszik magukat az élet számos problémáján, de nem értik, miért magas a vérnyomásuk. Mások magukba zárkózással, borús hangulattal reagálnak a feszültségekre, vagy éppen türelmetlenné válnak: ezt is mindenki másképp csinálja.

A csoportot azoknak is ajánljuk, akik időnként tünetektől szenvednek, mint pl.: krónikus fáradtság, hajszoltság, nyugtalanság érzése, álmatlanság, rossz alvás. A kellemetlen lelki érzethez testi tünetek is járulhatnak, vagy éppen csak ezek vannak jelen: szédülés, rossz gyomor, reflux, emésztési nehézségek, nehézlégzés, görcsös izomzat, gyengeség érzet, és még sorolhatnánk a tüneteket.

A csoport ideje alatt elsajátítjuk a progresszív relaxációt és az autogén tréning alapjait. Az otthoni gyakorlás a lazító gyakorlat elsajátításának feltétele, ezt javasoljuk a résztvevőknek. Várunk olyan érdeklődőket is, akik egyelőre ismerkedni szeretnének ezzel a módszerrel, nem tudják vállalni a gyakorlás kötöttségét (pl. nincs rá idejük), de érdeklődnek a téma iránt. Később folytatni lehet a relaxáció tanulását másik csoportban vagy egyénileg.

Beszélgetünk arról is, miért célszerű a 21. században tanulni önmagunkat, tanulni a lazítást, vagy éppen a kommunikációt. Mindeközben számos kérdés merül fel, melyekre igyekszünk válaszolni. Reméljük, a résztvevők kedvet kapnak ahhoz, hogy ezután többet törődjenek magukkal.