Fordulat az életközépen – két alkalmas, sajátélményű önismereti csoport júniusban

Időpontok: június.12. és június 26. (szombati napok), 10-19 óra között

Az ÉLETKÖZÉP Janus-arcú szakasza az életünknek, mert tekintetünk sokszor a múltba réved és mindeközben a jövőt is kémleli. Mintha hegytetőről szemlélnénk a kilátást: egyik oldalon látjuk a múltban idáig vezető utat; képzeletbeli poggyászunk telve sikerrel és kudarccal, összegyűjtött élményekkel és tapasztalatokkal. Ugyanakkor szemünk előtt feltárul az ösvény hegytetőről lassan lefelé induló része is, ami a jövőben még sok lehetőséget tartogat, ám valahol a messzeségben halványan már az utunk vége is felsejlik…

Legtöbbünk számára ez a perspektíva komoly változást hoz. Az élet első felére jellemző egzisztencia teremtési és családalapítási törekvések helyett az foglalkoztat bennünket, hogy milyen mélyebb értelme lehet az életünknek. Más szavakkal azt mondhatjuk, hogy érdeklődésünk, értékrendünk törekvéseink a horizontális síkról a vertikális felé fordulnak.

Ez az átfordulás legtöbbször nem zökkenőmentes.

A belső átrendeződést a családi-kapcsolati tér átrendeződéséből vagy az idősödéssel járó testi tünetek megjelenéséből adódó, nehezen viselhető külső változások is kísérhetik. Ráadásul korunk uralkodó értékrendje sem könnyíti meg a transzformációt: a fiatalság kultusz, az időskori életszakasz leértékelése sokkal inkább azt támogatja, hogy görcsösen kapaszkodjunk az elmúlt fiatalság illúziójába. Mindezek hatására eddigi identitásunk megrendül, élet-egyensúlyunk felborul, és ezt krízisként élhetjük meg.

Azt érezhetjük, hogy az élet az árnyékos oldalát mutatja, és felmerül,hogy vajon volt-e olyan, amit másképp csinálhattunk volna. Párkapcsolatban élve az „Anya” és „Apa” szerep mögött újra meg szeretnénk találni önmagunkat, és a másikat. Válás(ok) után egy érett párkapcsolat reményében szeretnénk elmélyíteni önismeretünket. A fiatalság elmúltával azt kutatjuk, hogy mit tartogathat még számunkra az élet. Talán az foglalkoztat, hogy mi ennek az “egésznek” az értelme, miről szól az élet? És egyáltalán… “KI VAGYOK ÉN”?

Várjuk azokat a csoportba, akik úgy érzik, hogy szeretnék tudatossággal és odafigyeléssel megélni az Életközép által kínált megújulás lehetőségét.

A csoportban tematikus beszélgetéssel, a relaxáció, imagináció segítségével, valamint a művészetterápia eszköztárát is alkalmazva kapcsolódunk az érzéseinkkel. Az alkotások tükröt tartanak, ami segít a belső tartalmak feltárásában. A csoport alkalmak közötti, otthoni munkát igénylő gyakorlatok  a személyes feldolgozási folyamatot támogatják.

Gyakorlati tudnivalók:

A csoportot Tolnay Katalin (mentálhigiénés segítő szakember, transzperszonális terapeuta) és Bach Beatrix Regina (mentálhigiénés segítő szakember, művészetterapeuta) vezetik.

A csoport létszáma: 8-12 fő

Helyszín: Budapest VI. ker., Hegedű u. 9. fsz. 3. (13-as kapucsengő)

Részvételi díj: 52.000 Ft.

A részvétel tartalmazza:

  • ismerkedő beszélgetés a csoport vezetőivel (online, 60 perc, egyeztetett időpontban)
  • két csoport alkalom: 06.12. és 06.26. (szombati napok), 10-19 óra között

(A jelentkezés az első interjút követően 20.000.- Ft előleg befizetésével válik véglegessé.)

Jelentkezés EZEN AZ ŰRLAPON