Empátia önmagunkkal – fókuszolás 8 alkalmas önismereti csoport ősztől

Az ősszel induló 8 alkalmas fókuszolás foglalkozások célja a személyes fejlődés elősegítése a rejtett energiaforrások aktiválása, erősítése és a gátló tényezők oldása. Ezáltal lehetőségünk nyílik megérteni és akár más irányultságra bírni negatívnak tartott belső sugallatainkat, így a lehúzó energiát egy minket egyértelműen támogató, aktivitást serkentő énerővé változtathatjuk.

A fókuszolás egy önismereti módszer, amely arra a felismerésre épít, hogy létezik egyfajta belső bölcsesség, ami testérzetekben nyilvánul meg, és ezzel az energiával a figyelem tudatos irányítása által kapcsolatba léphetünk.

Amikor olyan kifejezéseket használunk, hogy „repes a szívem”, „borsódzik a hátam”, „gombóc van a torkomban”, ezzel a réteggel vagyunk kapcsolatban. Ezek a jelzések mindig őszinték, és nagyon pontosan jelzik a valóságos érzelmi viszonyulásokat, szemben a megfogalmazott és kimondott gondolatokkal, ahol már előfordulhat ferdítés, akár tudattalanul is. A testben, az ember zsigereiben megvan a lelki helyzetmegértés kulcsa, csak tudni kell figyelni a jelzéseire. A fókuszolás hatékonyan segít testünk és szellemünk „párbeszédében”.

A fókuszoláshoz nem kell különösebb előkészület, bárhol művelhető, mindössze egy ülő alkalmatosság szükséges hozzá és némi nyugodt énidő, ami a koncentrált befele figyeléshez szükséges. A test folyamatosan jelez, kommunikál, de ezek a jelek többnyire nagyon finom hangolásúak és nem érik el a hétköznapi ingerküszöbünket. Ezért szükséges a koncentrált befele figyelés, ahol figyelmet kaphatnak az apróbb rezdülések is.

A 8 alkalom alatt megismerkedünk a fókuszolás alapjaival, és a módszert ezután önállóan alkalmazva, beépítve azt a mindennapokba egy elfogadóbb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk, empátiával önmagunk felé.

Gyakorlati tudnivalók

A csoportot vezeti: Gyurcsek András – fókusz tréner, mentálhigiénés segítő

Kezdő időpont: egyeztetés alatt, valőszínűleg hétfőnként 17:30-19:30 óra közt kerül majd sor a csoportra

A csoport létszáma: max. 10 fő

Részvételi díj: 32.000 Ft.

Jelentkezés: Gyurcsek András gyurcsekandras0818@gmail.com 30/437 5256